...:... HOME ....:.... AVAILABLE ....:.... SOLD ....:....

Follower

Koleksi novel dari rak buku sendiri yg ingin dilepaskan. Kebanyakan novel masih kelihatan seperti baru. Tak semua novel sempat saya update dlm blog ni... untuk pertanyaan/order sila email saya ke mynovelterpakai@gmail.com Bagi memudahkan semua saya tlh sediakan senarai semua novel yg ada di dlm blog ini, mengikut status Available dan Sold.

Isnin, 9 Mei 2016

Nuh - Wawa Taufik

Nuh - Wawa Taufik 
Preloved Price : RM29 (Harga Asal : RM37) Condition : 9.5/10

Berminat SMS/Whatsapp : 010-303 2760

BAGI YANG DAH MEMILIKI 'L.U.T.H' JANGAN KETINGGALAN UNTUK MENDAPATKAN 'NUH' PULA.. STORY YANG SWEET DARIPADA CIK WAWA TAUFIK 

Sinopsis:

Dia dan Hana mungkin berbeza. Mereka berbeza tingkah juga cara. Namun dia yakin, perbezaan itu hanya akan dapat dirapatkan jurang apabila mereka disatukan. "Saya suka awak...awak suka saya...kita kahwin nak?" Sudikah dia menerima lamaran seselamba itu? Ada ke yang buat kerja macam tu? Tengku Mariam pula bagaimana? Adakah bondanya itu ada rancangan lain untuknya sama seperti yang diatur untuk Luth? Kuatkah dia nak melawan seperti Luth? Payah!

Mr. Stalker… Saya Cintakan Awaklah! - Hannah Ezaty - Penulisan2u

Mr. Stalker… Saya Cintakan Awaklah! - Hannah Ezaty - Penulisan2u

Preloved Price : RM27 (Harga Asal : RM33)
Condition : 9.5/10
Berminat SMS/Whatsapp : 010-303 2760


Sinopsis :

NADINE TASYRIF… Hidupnya berubah dalam sekelip mata apabila SYED RAZIQ RAFIQI iaitu tunangnya berlaku curang. Dan lebih tragis apabila diri sendiri yang menangkap kecurangan tunangnya bersama perempuan lain di atas katil ketika hari bahagianya menjelang tiba.
Dalam pelarian memujuk hati yang luka, Nadine Tasyrif bertemu satu per satu musibah dalam hidupnya. Dia terlibat dalam kemalangan ngeri yang menyebabkan dia dituduh sebagai pembunuh, pertunangannya putus di tengah jalan dan lebih parah kerjayanya sebagai seorang model dan selebriti popular carik setelah gosip liar bertebaran di media. Nadine Tasyrif semakin tersepit lalu mengambil keputusan untuk menghilang.
Kehadiran NILLA, si budak garang yang bekerja sebagai pembantu butik membuatkan perasaan Zein Asyraff, si jurukamera berperwatakan selamba mula kucar-kacir. Tapi semakin Nilla garang, semakin dia suka.

Cukup Derita Itu - Siti Rosmizah - SR Publication

Cukup Derita Itu - Siti Rosmizah - SR Publication
Preloved Price : RM30 (Harga Asal:RM38.9)
Condition : 9.5/10
Berminat SMS/Whatsapp : 010-303 2760
Mukasurat : 1070 Halaman

Sinopsis :
Ellani dan Ellana, kembar seiras yang tinggal bersama mak ngahnya selepas kematian ibubapa mereka. Mak Ngah Gayah membezakan kasih sayangnya. Ellana dilayan bagaikan puteri. Sedangkan Ellani diperlakukan tidak ubah seperti hamba abdi.

Sedih. Menangis. Tak setitis pun air mata Ellani keluar. Untuk apa? Itulah rutin hidupnya. Maki hamun, pukul dah sebati dalam dirinya. Nak menangis? Berbaloi ke? Dapat raih simpati mak ngah? Jangan harap!

Cik Ayris Congeniality - Aisya Rihanna - Intensmart

Cik Ayris Congeniality - Aisya Rihanna - Intensmart
Preloved Price : RM22  Condition : 9.5/10
Berminat SMS/Whatsapp : 0103032760

Sinopsis :
AYRIS, Lana dan Wardah…tiga sahabat yang akrab sejak zaman belajar. Apa sahaja masalah teman-teman, Ayris pasti menjadi orang pertama yang menghulur bantuan sehingga digelar Miss Congeniality. NAMUN, pemergian Lana benar-benar buat Ayris menangisi diri sendiri… Amer, suami arwah Lana mengharapkannya…
“Ris, kalau you tak bahagia... I akan menyesal seumur hidup I dan untuk apa perkahwinan kita ni kalau begitu caranya? I merayu pada you, bagilah I peluang sayang you. Jaga you. I berjanji tak akan ambil kesempatan terhadap you,” pujuk Amer.
“I sayangkan Ayra. Farhan tinggalkan I. Daddy simpati pada you. I terpaksa terima you!” Ayris mula menangis.
“I benci you sangat! Sebab you, Farhan tinggalkan I.”

Jangan Jatuh Cinta - Adah Hamidah - Karya Seni

Jangan Jatuh Cinta - Adah Hamidah - Karya Seni
Preloved Price : RM22  Condition : 9.5/10
Berminat SMS/Whatsapp : 0103032760

Sinopsis :
Ana Syahidah. Tiba-tiba hidupnya penuh dengan persoalan yang memerlukan formula penyelesaian.
Lelaki yang dicintai = Naim Zulkarnain
“Abang Naim, ingat Ana lagi tak?”
“Ana, budak manja yang selalu menangis tu ke?”
Formula untuk bersatu = Memenangi hati
“Merajuk pun tak guna. Ana tak reti nak pujuk.”
“Memanglah. Masa kecil dulu pun, abang yang selalu pujuk Ana. Ana tak pernah nak pujuk abang.”
Masalah = Bukan pilihan.
“Naim dah nak bertunang hujung bulan ni. Nak tak nak, Ana kena lupakan Naim.”
Lelaki bermasalah psikologi = Muhammad Afdhal
“Sekejap. Nama kau apa?”
“Selena Gomez.”
“Selena Gomez… Erm, pelik, muka kau tak ada pula nampak macam orang putih.”

Cik Calla Lily dan Encik Bos - Airisz - Karya Seni

Cik Calla Lily dan Encik Bos - Airisz - Karya Seni
Preloved Price : RM18  Condition : 9.5/10
Berminat SMS/Whatsapp : 0103032760

Sinopsis :

AKU? Nama aku Chinta Adara, tapi semua orang panggil aku CIK TA. Hidup aku tak berapa nak selesa selepas balik dari team building di Janda Baik. Ada orang selalu kirim calla lily dengan tagline ‘tunggu abang’. Siapa pula la yang minat kat aku? Memang pelik ni.

Tapi masa team building tu, aku memang garang habis. Yalah, ada ke patut letak aku dalam kumpulan anak dara tua? Aku muda lagi kut. Kena la dia orang dengan aku sekali.

“Eh, kau orang tak ada nama lain ke nak letak?”

“Saja suka-suka, cik. Kita nak enjoy!”

“Enjoy kepala hotak korang. Ini kes memalukan. Kali ni cawangan mana yang handle? Pakai otak ke tidak?”

“Jadi, cik nak nama kumpulan apa?”

“Fast and Furious!”

Encik Suamiku Hipster - Hazel Jay - Penulisan2u

Encik Suamiku Hipster - Hazel Jay - Penulisan2u
Preloved Price : RM18  Condition : 9.5/10
Berminat SMS/Whatsapp : 0103032760

Sinopsis :

Hania telah melanggar tradisi keluarganya. Mengikut tradisi keluarganya, setiap keturunan ibunya perlu berkahwin sebelum atau selewat-lewatnya pada usia 23 tahun. Namun, kala usianya sudah mencecah 25 tahun, dia masih belum ada kekasih hati yang bisa dijadikan suami.

“Aku dah tak ada pilihan. Mak aku tu duk membebel aje setiap hari sebab aku dah langgar tradisi keluarga dia. Umur aku tahun ni dah dua puluh lima tahun, tau? Boyfriend banyak kali ada, tapi seorang pun tak pernah nak menjadi. Sebab itulah aku pasrah ikut cadangan mak aku tu.”
~ Hania

Disebabkan terlalu tertekan kerana emaknya hampir setiap hari mendesak dia supaya berkahwin, dia pasrah menyerahkan hal jodoh kepada emaknya. Dia hanya boleh melihat bakal tunangnya itu selepas dia sah bertunang! Itu syarat yang emaknya telah tetapkan. Dua minggu selepas dia bertunang barulah encik tunang menghubunginya untuk berjumpa dalam keterpaksaan.

Designer Abang Cengeh - Mastura Abdullah - Buku Prima

Designer Abang Cengeh - Mastura Abdullah - Buku Prima
Preloved Price : RM20  Condition : 9.5/10
592 pages
Berminat SMS/Whatsapp : 0103032760

Sinopsis :
Cengeh! Menyakitkan hati! Cerewet! Kaki buli! Oh, bukan! Syed Badiuzzaman pembuli besar!
Itu label paling sesuai untuk Syed Badiuzzaman dari Ainul Mardhiah. Semenjak mengenali Syed Badiuzzaman yang juga merupakan majikannya, hidup Ainul Mardhiah huru-hara. Apa yang Ainul Mardhiah buat semua tidak kena di matanya.
Hakikatnya, Syed Badiuzzaman lahir dari keturunan Syed dan diasuh sedari kecil untuk memakai pakaian yang ditempah khusus daripada tukang jahit sahaja. Sebab itu, dia membesar dengan segala sifat cerewet, memilih dan kurang penyabar. Dek perihal pakaian sahaja, Syed Badiuzzaman terpaksa mengiklankan jawatan Pereka Fesyen Peribadi di saluran akhbar. Dan dalam tidak sedar, Syed Badiuzzaman telah menemuduga seorang pereka fesyen peribadi, merangkap calon isteri. Bolehkah Ainul Mardhiah bertahan dengan Syed Badiuzzaman yang cengeh itu?

Dia Putera Mahkota - Cahaya Ain - Fajar Pakeer

Dia Putera Mahkota - Cahaya Ain - Fajar Pakeer
Preloved Price : RM20  Condition : 9.5/10
Berminat SMS/Whatsapp : 0103032760

Sinopsis :
“Awak ni serius sangatlah. Macam nak angkat sumpah untuk ditabalkan sebagai sultan Indera Mahkota pulak.” “Kalau betul saya jadi sultan Indera Mahkota, awak nak tak jadi permaisurinya?” “Awak jadi putera mahkota dulu, baru saya fikirkan.” Pertemuan tanpa sengaja antara Dahlia Sophia dan Shah aka Tengku Shah Putra di Kota Paris telah mengubah hidup mereka. Dahlia ke Paris setelah kematian tunang tercinta manakala Tengku Shah Putra pula ‘lari’ ke Paris kerana rimas dengan desakan bondanya tentang bakal permaisuri Kerajaan Indera Mahkota. Di Paris, Tengku Shah Putra yang menyamar sebagai rakyat biasa mula menyedari yang dia sudah jatuh cinta kepada Dahlia, gadis misteri yang dia temui di kota Paris. Namun, hati Tengku Shah Putra hancur berkecai apabila Dahlia mengaku yang dia tunangan orang.

Isnin, 25 April 2016

Nuh - Wawa Taufik Mr Stalker - Hannah Ezaty Cukup Derita Itu - Siti Rosmizah Cik Ayris Congeniality - Aisya Rihanna Jangan Jatuh Cinta - Adah Hamidah Jangan Padam Rindu - Rina Fariz Cik Calla Lily dan Encik Bos - Airisz Encik Suamiku Hipster - Hazwl Jay Designer Abang Cengeh - Mastura Abdullah Encik Sayang dan Miss Sweetheart - Sara Aisha Dia Putera Mahkota - Cahaya Ainn Jejaka Edisi Terhad - Rin Ahmad

Update : Novel Available

Nuh - Wawa Taufik
Mr. Stalker… Saya Cintakan Awaklah! - Hannah Ezaty
 - Hannah Ezaty
Cukup Derita Itu - Siti Rosmizah
Cik Ayris Congeniality - Aisya Rihanna
Jangan Jatuh Cinta - Adah Hamidah
Jangan Padam Rindu - Rina Fariz
Cik Calla Lily dan Encik Bos - Airisz
Encik Suamiku Hipster - Hazwl Jay
Designer Abang Cengeh - Mastura Abdullah
Encik Sayang dan Miss Sweetheart - Sara Aisha
Dia Putera Mahkota - Cahaya Ainn
Jejaka Edisi Terhad - Rin Ahmad

P/s : Untuk pertanyaan boleh email : mynovelterpakai@gmail.com atau message/wassap : 010 3032760

Jumaat, 2 Oktober 2015

Senarai Novel Terkini - Available

CARA MUDAH UNTUK ORDER NOVEL
SMS / WHATSAPP KE 010 3032760


NOVEL TERPAKAI  (AVAILABLE)

  1. Nuh - Wawa Taufik
  2. Mr. Stalker… Saya Cintakan Awaklah! - Hannah Ezaty
  3. Cukup Derita Itu - Siti Rosmizah
  4. Cik Ayris Congeniality - Aisya Rihanna
  5. Jangan Jatuh Cinta - Adah Hamidah
  6. Jangan Padam Rindu - Rina Fariz
  7. Cik Calla Lily dan Encik Bos - Airisz
  8. Encik Suamiku Hipster - Hazwl Jay
  9. Designer Abang Cengeh - Mastura Abdullah
  10. Encik Sayang dan Miss Sweetheart - Sara Aisha
  11. Dia Putera Mahkota - Cahaya Ainn
  12. Jejaka Edisi Terhad - Rin Ahmad
  13. Bukan Terlarang - Nurhazma - Tintarona Publication - RM24 - 883 m/surat 
  14. Dialah Cinta Hatiku - Aisya Sofea - Alaf21 - RM18 - 688 m/surat 
  15. Tukang Masak Tuan Puteri - Nur Mayani - Kaki Novel - RM14 - 512 m/surat 
  16. Hanya Kau Yang Tahu - Kamsiah Abu - Buku Prima - RM13 
  17. Calon Menantu Mama - Amiza Anaz - 592 m/s - RM18 
  18. Sedetik Asmara - Sarnia Yahya - Fajar Pakeer - RM16 
  19. Antara Dua Hati - Fatinilam Sari Ahmad - CESB - RM16 
  20. Adam dan Hawa - Aisya Sofea - Alaf21 - RM14 
  21. Suatu Penantian - Antasya Balkis - Kaki Novel - RM16 
  22. Seandainya Kau Ada - Kamsiah Abu - RM15 
  23. Kau Laksana Bulan - Aina Emir - Karnadya - RM15 
  24. Semanis Kasih - Sazlina Sulaiman - NHF Media - RM16 
  25. Semarak Cinta - Imaru - NSCR - RM13 
  26. Kau tetap Dihatiku - Jamilah Ahmad - CESB - RM14
  27. Segalanya Untukmu - Aleya Aneesa - Alaf21 - RM13
  28. Bulan Berbisik - Samsiah Mohd Nor - Alaf 21 - RM12
  29. Sayangku Latifah - Dhiya Syakhira - Nylea Publishing - RM13
  30. Tanya Pada Hati - Iman Xara - Jemari Seni - RM14
  31. Dapur Wawa - Ika Madera - Jemari Seni - RM11


Jumaat, 4 September 2015

Tanya Pada Hati - Iman Xara - Jemari Seni

Tanya Pada Hati - Iman Xara - Jemari Seni - RM14

Sinopsis :

Banyak betul kata orang. 
Inilah dilema seorang akauntan, Farisya Ibrahim. Kerjanya yang berdepan dengan angka-angka membuat dia terlupa pada ‘angkanya’ sendiri. Sedar-sedar umur sudah melangkah ke ambang 30-an!Lalu, kenapa pula dia harus berlengah waktu, bilamana pilihan sudah menunggu?

Farisya Ibrahim! 
Tidak pernah sekali pun dia pernah bercinta, apatah lagi untuk pernah putus cinta. Namun, kenapa pula hatinya sukar ditembusi? Sakit apakah ini? Apa yang menyukarkan dia memilih? dia bukannya tidak cantik, dia bukannya tidak menarik, dia gadis periang yang sangat disenangi!

Jadi, kenapa hatinya harus dibiarkan terkatup tertutup?
Tanyalah pada hati... lalu apa jawabnya hati?

Dapur Wawa - Ika Madera - Jemari Seni

Dapur Wawa - Ika Madera - Jemari Seni - RM11

Sinopsis :

Semua orang suruh kahwin dan Wawa tidak pernah peduli. Wawa sudah penat bercinta, mencari, mengejar dan lebih suka bercinta dengan buku sahaja. Hinggalah bonda dan Kak Pah serahkan padanya fail ‘Encik Abu’.

“Apa ni?” Fail biru dengan kod 100789 terletak di hadapan Wawa.
“Ini fail klien Kak Pah. Cuba Wawa lihat.” Jawab Kak Pah.

Dalam fail itu, tertera biodata bujang trang tang tang ‘Encik Abu’ Abdullah, yang bonda yakin sangat-sangat, secocok dengan Wawa. Haah? Drebar mahu dicalonkan dengan Wawa, pekerja kelas atasan? Hesy, bonda! Tak sesuai langsung!

Tapi, jodoh itu di tangan Tuhan. Biarpun pada mulanya Wawa menolak, ternyata ‘Encik Abu’ itu jodohnya. Masalahnya, Wawa ni jarang sekali masuk ke dapur! Nanti nak kasi anak lelaki orang tu makan apa?

Maka berpencaklah Wawa di dapur, belajar memasak; belajar mengemudi kehidupan baharu; belajar menyesuaikan diri dengan kejutan-kejutan dalam hidup baharunya.

Kau Kekasihku - Anis Ayuni (Alaf21)

Kau Kekasihku - Anis Ayuni (Alaf21) SOLD OUT
Harga : RM13                   
Halaman : 537

Sinopsis :
Hadirmu bagai sinar mentari pagi. Menerangi lorong kelam lagi sunyi yang selama ini kulalui. Melenyapkan kedukaan yang bagai berkurun lama memenjara jiwaku dalam sepi. Terasa kini, bahagia ada di mana-mana. Hanya dirimu yang bertakhta di hati.

Pandanglah ke dalam mataku.... selamilah jauh hingga ke dasranya. Pasti yang akan kau lihat adalah rinduku terhadapmu. Tapi, apakah getaran cinta yang meruntun hati hanya aku saja yang merasakannya? Zairi... hatimu sebenarnya untuk siapa? Mengapa kau terus membisu pada ketika aku amat yakin yang aku bukan berbayang seorang diri? Aku tahu cintaku berbalas, tapi mengapa tak pernah sekalipun kau melafazkannya?

Segalanya Untukmu - Aleya Aneesa - Alaf21

Segalanya Untukmu - Aleya Aneesa - Alaf21 - RM13

Sinopsis :

JANGANKAN di alam sedar, di alam mimpi pun Jehanna Aisya tidak pernah berhajat untuk punya suami. Baginya, pengalaman lalu adalah guru yang paling jujur. Api dendam yang marak terhadap lelaki tidak pernah padam walau tahun demi tahun berlalu. Selagi terdaya, dia akan berlari dan terus berlari walaupun ke hujung dunia.

Katalah apa pun, Fahem Ammar tetap tidak memerlukan wanita ber-gelar isteri dalam hidupnya. Dia bukan jenis lelaki yang akan tunduk pada kehendak hati. Baginya, perkahwinan itu ibarat satu perjudian. Menang atau kalah hanya bergantung kepada nasib. Selagi boleh dielak, dia akan cuba mengelak seberapa daya yang mungkin.

Related Posts with Thumbnails